(Denis)

Zo werkt de beurs

Het zijn beroepshandelaren die koersen maken. Of kraken. Zij bewerken het boekje zodat aandelen tot een nextlevel komen.

Als ze uitverkocht zijn, verdwijnen ook de fake orders. De daling begint. Als u geluk heeft, komen ze nog effe langs bij een opvering.

De oorzaak van gebrek aan winst, ligt bij Jan Modaal. Bomen groeien niet tot in de hemel.

De beurs heeft geen geheugen. Het nieuws waardoor gekocht werd, is na twee dagen oud en al helemaal vergeten. Nadien verhuizen de traders. Ze gaan elders aan het werk. Waar vers nieuws is. Met andere Jan Modaal's ...


Een top ontstaat niet zonder een reden.

Goed nieuws, geruchten, overname, hoop op goede cijfers, ... of we kennen ze (nog) niet.

De koers stijgt. Onder andere door beroeps.

Door het schuiven met orders in de laatste seconde worden koersen geduwd of onderuit gehaald. Verplaatsen mag, want u doet dat zelf toch ook? Soms verkopen ze aan zichzelf om volume te creëren. Sommige handelingen zijn voor beroeps zelfs gratis. Intraday transacties worden voor hen helemaal anders afgerekend.

De beroeps verkopen aan Jan Modaal, die de boot niet wil missen.Liften. Beurzen zoals de beroeps.

  • Zoals een lift. Op en neer. Telkens weer.
  • Het is ongevoelig voor de beurstrend. Of die nu stijgt of daalt.
  • U handelt in 1 aandeel maar verdeelt het in 3 paketten. En werkt op 3 verschillende niveaus. Handel alsof het 3 andere bedrijven zijn.
  • Het eerste pakket aandelen zet u te koop. Het tweede pakket ook. Het derde is cash, en daarmee koopt u lager in.
  • U kan er in een dalende trend winst mee maken. Zodra er lager is ingekocht, verkoopt u een ander pakket aan marktprijs. Het kan gebeuren in een daling dat men aan bijna dezelfde prijs verkoopt. Beroeps doen dat doorlopend. Het is ook winst, maar indirect. Er is eerst lager ingekocht.
  • Heeft u een favoriet aandeel dat u op de voet volgt? Denk dan zeker eens aan liften.


Ons advies is altijd de veiligste beslissing :
1 over de top
2 dalend
3 wat de koers morgen doet weet niemand

Onze signalen zijn altijd juist.

- De uptrend. Verzwakt of gestopt.

- De koers. Heeft een top gemaakt.

- Daling. Ziet u zelf op een grafiek.

- De toekomst. Zodra we denken te kunnen voorspellen, gaat de koers de andere kant op. Zich beveiligen na een top is nooit fout.


Wanneer werkt ons "systeem" niet? Als een aandeel op één dag valt als een baksteen, dan zijn we te laat. Maar dat is dan zo met alle systemen. Meestal is dat als er een lijk uit de kast valt bij bedrijfsresultaten. De beurs niets anders dan hoop op winst, en angst op verlies. In aanloop naar de cijfers is er hoop op goede resultaten en stijgt de koers. Als de resultaten bekend zijn, verdwijnt de hoop en daalt de koers. Maar de toelichtingen naar de toekomst, zijn belangrijker dan de cijfers. Dat kan dus hoop of angst zijn. Het is veilig en slim de dag voor de cijfers te verkopen. Goede resultaten zijn al in de koers verwerkt, en dan zakt de koers. Vallen ze tegen, zijn er winstwaarschuwingen, of er valt een lijk uit de kast, daalt de koers ook. Als het goed gaat, en ze doen een overname, dan zijn er in de volgende jaren herstructureringskosten en daalt ze ook.


Verder is het zo dat aandeelhouders alles weten ovet hun favoriete bedrijf ... als laatste.

Er zijn drie manieren waarop u de beurs kan benaderen. Het sentiment. Fundamenteel. En grafieken. Hieronder leest u hoe men ons "systeem" kan aanvullen met simpele fundamentele patronen, het sentiment en nieuws. Dit kunnen we helaas niet programmeren, en moet u zelf doen.


COOKIES

Deze website gebruikt essentiėle coockies, analytische coockies en cookies om de advertenties voor u meer relevanter te maken. Voor dat laatste vragen wij bij deze uw toestemming. Meer informatie.


Nee, dank je.

OK

Acheologieonline.nl